Kuře na wasabi

22. ledna 2011 v 13:16 | klarkivemon |  Drůbeží maso
Kuře na wasabi

Ingredience (1 porce)
  • kuřecí prsa
  • olej
  • pórek
  • 5 g wasabi prášku
  • 100 ml mléka
  • čajová lžička solamylu
  • sůl
  • voda
  • 1/2 pytlíku rýže

Postup

Rozmícháme alespoň 2 hodiny před samotným vařením 1 dávku mletého wasabi křenu
přibližně s 1 polévkovou lžící vlažné vody. Vzniklou kašičku je nutné nechat
odstát, aby připravovaná omáčka nebyla hořká. Mezitím kuřecí prsa nakrájíme na
kusy a povaříme v osolené vodě. V hlubší teflonové pánvi na troše oleje (já
použila arašídový) orestujeme přiměřené množství nakrájeného pórku společně s
uvařenými kuřecími kousky. Opatrně podlejeme vodou, přidáme nachystané wasabi,
sůl a podusíme. Do mléka rozmícháme lžičku solamylu a podlejeme jím směs masa,
wasabi a pórku. Opět chvíli dusíme, dokud omáčka dostatečně nezhoustne. Podáváme
s rýží a zeleninou.
  • 100 g sterilované kukuřice
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 22. ledna 2011 v 19:19 | Reagovat

kde se da sehnat prasek wasabi?segra b ho jiste ocenila,ja teda uz mene..zajimalo by me,jestli to chutna jako ty wasabi orechy?nemam totiz moc odvahu tu chut jeste nekdy zkouset:D

2 Kandee88 Kandee88 | 25. ledna 2011 v 19:39 | Reagovat

[1]: Wasabi prášek jsem viděla ve zdravé výživě, ale nikdy jsem neměla odvahu :-). Vypadá to ale pěkně...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama