Pečené vepřové s houbovou omáčkou a rýží

24. ledna 2011 v 18:49 | Dewora |  Vepřové a mleté
Pečené vepřové s houbovou omáčkou

Ingredience (4 porce)
  • 4 plátky vepřové krkovice (nebo prostě jiné maso)
  • balíček mražených hub
  • cibule
  • hořčičná semínka
  • bobkový list
  • sůl
  • kmín
  • olej
  • sladká paprika
  • pár lžic másla
  • pár lžic mouky

  • rýže
  • menší cibule
  • hřebíček
  • máslo

Postup

Plátky masa pokmínujeme a osolíme. Z obou stran chvilku restujeme na oleji a přendáme do pekáče. Do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, hořčičné semínko, bobkový list a balíček hub. Po krátkém osmahnutí podlijeme litrem vody, osolíme, okmínujeme. Část přelijeme do pekáče k masu a vložíme do trouby, kde zhruba hodinu pečeme. Když je maso hotové, vypečenou šťávu z něj vlijeme zpět do hrnce ke zbytku a chvilku povaříme. Na zahuštění rozpustíme máslo a přidáme mouku (opět podle toho, jak chcete hustou omáčku) - vmícháme do hrnce s vývarem a ještě přidáme sladkou papriku. Ještě chvilku povařit a je hotovo.

Máslo rozpustíme a přidáme rýži. Stále mícháme, dokud rýže není úplně horká. Pak zalijeme horkou vodou (bude to hodně bublat, takže poklička při ruce) a přidáme cibuli, v které je napíchaný hřebíček a osolíme. Vaříme do měkka po uvaření z cibule vytaháme hřebíček, nakrájíme na plátky a vmícháme do hotové omáčky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama