Vdolky s mákem

16. ledna 2011 v 18:34 | Gajsihy |  Sladká jídla
Vdolky s mákem

Ingredience (cca 25ks)

Těsto:
  • půl kila hladké mouky a trochu polohrubé
  • půl kostičky droždí
  • lžíce cukru
  • špetka soli
  • 2 žloutky
  • mléko (dle potřeby)
  • deci teplého oleje
Sypání:
  • mák
  • rozpuštěné máslo
  • cukr
  • voda

Postup

Do mísy nasypeme mouku, uděláme důlek, do kterého dáme droždí, okolo dáme sůl,
cukr a žloutky, teplý olej. Zalijeme vlažným mlékem (cca 2deci). Necháme 10 min
kynout. Poté vypracujeme těsto, přiléváme mléko, aby se spojilo. Poté dáme těsto
na hodinu a půl kynout zakryté utěrkou.
Když je těsto nakynuté, vypracujeme bochánky, které potom mokour rukou splácneme
na kola, nasypeme mák, který trochu na vdolky přitisneme. Vložíme na nevymazaný
plech, který je teplý- dát na chvilku do trouby. Pěčeme na 200 stupňů, až začnou
zlátnout, otočíme a pečeme dozlatova. Poté vdolky potřeme máslem a posypeme
cukrem.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 dewora dewora | 19. ledna 2011 v 16:50 | Reagovat

vypadá to vážně dobře a to mák nejím :D asi je někdy vyzkouším s tvarohem :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama