Žemlovka trochu zdravěji

15. ledna 2011 v 14:56 | Angelik |  Sladká jídla
Žemlovka trochu zdravěji

Ingredience
  • 8 plátků toastového chleba
  • cca 600-700g tvarohu
  • skořice
  • eventuelně med
  • hrst rozinek
  • trocha mléka
  • cca 3 jablka
  • 2 bílky

Postup

4 toastové chleby si namočíme v mléce a poklademe jimi dno zapékací misky. Na chleba dáme vrstvu jablek(buď nastrouhaných nebo nakrájených na plátky) a zasypeme je skořicí.
Do misky si vyklopíme tvaroh(600-700g) a umícháme ho s hrstí rozinek a skořicí a potom jej celý rozetřeme na jablka.
Na tvaroh navrstvíme opět jablka a na závěr žemlovku poklademe zbývajícími 4mi plátky namočeného chleba.Pečeme při 200 stupních asi 15 min. Mezitím si vyšleháme 2 bílky se špetkou soli v tuhý sníh a opatrně jej rozetřeme na žemlovku a dáme ji dopéct na 10-15 min.
Není nutné ji doslazovat, ale kdo chce,podává ji na talíři pokapanou medem nebo javorovým sirupem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Streee Streee | 15. ledna 2011 v 15:05 | Reagovat

Na kolik to je porcí?? :-)

2 angelik angelik | 15. ledna 2011 v 15:15 | Reagovat

4 menší,vhodné na snídani nebo lehkou večeri.3 jsou potom tak akorát velké

3 Yanictta Yanictta | 15. ledna 2011 v 15:47 | Reagovat

Mnamiii, zejtra mam snidani:)

4 Roxy Roxy | 15. ledna 2011 v 16:54 | Reagovat

No, tak to bych si dala.:)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama