Ďobáčky alá čína

5. února 2011 v 12:36 | Denča |  Bezmasá jídla
dobacky

Potřebujeme
  • Ďobáčky (celé balení, 150g)
  • 1 velké rajče
  • půlka větší červené papriky
  • menší cibule
  • 2 stoužky česneku
  • asi 3 lžičky pokrájeného pórku
  • lžička petrželové natě
  • cca 50g vlašských oříšků (na půlky nebo trošku polámaných)
  • cca PL kečupu
  • lžička oregána, trošku sladké papriky
  • cca 60g drůběží šunky
  • sůl
  • zarovnaná lžička hladké mouky (nemusí být)
  • malý kousek zeleninového bujónu (nemusí být)
  • olej


Postup

Na pánvi si osmažíme cibulku s olivovým olejem do zlatova a dáme si jí zvlášť mističky. To samé uděláme s pokrájeným česnekem na malé kousky, vlašáky a šunkou na kostičky (vše děláme zvlášť). Potom si začneme restovat nakrájenou papriku, po chvilce přidáme rajče a hotové suroviny - šunku, rajče s paprikou, cibulku, vlašáky a česnek si necháme někde stranou a začneme dělat Ďobáčky. Lehce je orestujeme, přidáme ostatní suroviny, které jsme si restovali předtím a všechno koření včetně petržele a pórku. Pokud nechcete tak sladkou papriku a oregáno dávat nemusíte, protože Ďobáčky už jsou okořené. Směs podlijeme vodou a chvilku dusíme, můžeme přidat kousek bujónu, popřípadě sůl a kečup. Nakonec trošku zahustíme moukou a podáváme. 
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama