Francouzské bagety

6. února 2011 v 21:01 | tmobilek |  Slané dobroty
bageta

Potřebujeme (na cca 8 kusů)
  • 800g hladké mouky
  • 1,5 KL medu
  • 1,5 KL soli
  • 1,5KL cukru krystal
  • ½ kostky droždí
  • 450ml vlažného mléka
  • 1 vejce na potření

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek. Ohřejeme si mléko (na takovou teplotu, abychom tam vydrželi mít ponořený prst), přidáme cukr a rozdrobené droždí. Posypeme trochou mouky a pod pokličkou necháme vzejít.
Mezitím si prosejeme mouku do mísy, přidáme med, zbytek soli a přidáme kvásek. Promícháme a necháme min 30min odležet.
Pak rozdělíme těsto na cca 8 kusů a vyválíme ovál, který z obou stran přehneme a těsto k sobě důkladně přimáčkneme. Váleček těsta otočíme a postup opakujeme ještě dvakrát - viz. tady
Dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě 45min kynout v teple. Rozehřejeme si troubu na 180°C a pečeme zhruba 20min.
Po vyndání z trouby, bagety potřeme vlažnou vodou a necháme vychladnout. Doporučuji zkonzumovat nejlépe do druhého dne, aby neztvrdly.  
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama