Jablečný dort

7. února 2011 v 18:18 | Jitul |  Dorty

Ingredience
  • jablka
  • třtinový cukr
  • Maizena
  • piškoty
  • 3 vejce
  • cukr moučka
  • skořice mletá
  • Hera na vymazání

Postup

Jablka zbavená slupky nakrájíme na menší kousky, zalejeme troškou vody, zasypeme cukrem a dusíme doměkka. Až jsou měkká, přebytečnou vodu slijeme a rozmixujeme. V trošce vody rozmícháme Maizenu (na 1kg jablke asi 4kl, ale může se přidat podle hustoty), přilijeme do směsi a za stálého míchání uvedeme do varu a 2min.povaříme. Do téhle směsi vmícháme jedno celé vejce a dva žloutky (bílky nevyhazujeme!). Do vymazané dortové formy na dno klademe piškoty. Na piškoty nalejeme jablečnou směs a dáme na 180°C péct do trouby. Mezitím si vyšleháme bílky se špetkou soli a cukrem dle chuti. Na upečený dort navrstvíme sníh, lehce zasypeme skořicí a dáme dopéct, až sníh ztuhne.
Dietní, lehký moučník. Množství neudávám záměrně, jablek jsem na jednu dortovou formu použila asi 1kg.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Kandee Kandee | 8. února 2011 v 15:38 | Reagovat

Šišmajra, co mi to holky děláte!? :-D Je to nádhera, přesně můj vkus :-)

2 Lucka Lucka | 8. února 2011 v 17:57 | Reagovat

Nádhera, to určitě vyzkouším :-D

3 Ivanka Ivanka | 8. února 2011 v 21:06 | Reagovat

co to je maizena?:)

4 Jitka Jitka | 9. února 2011 v 17:08 | Reagovat

Kukuřičný škrob, prodává se i pod názvem Gustin, jde nahradit pudinkem.

5 ivanka ivanka | 15. února 2011 v 17:04 | Reagovat

lze použít solamyl ?

6 Dasjana Dasjana | E-mail | 22. února 2011 v 10:41 | Reagovat

téééda vypadá to peckově :-))))

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama