Kuřecí maso na kari se zázvorem

6. února 2011 v 21:05 | tmobilek |  Drůbeží maso
Kuřecí maso na kari se zázvorem

Potřebujeme
  • 4 kuřecí řízky
  • zázvor (já jsem dala celý cca 8cm kořen)
  • ½ brokolice
  • 2 mrkve
  • 1 + ½ cibule
  • 2 KL + ½ KL cukru krystal
  • olej
  • sůl, pepř, kari/kurkuma

Postup

Maso si nakrájíme na malé kousky a osmahneme společně s 1 cibulí na pánvi. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou tak, aby maso NEbylo zcela ponořené. Necháme dusit (bez pokličky) a počkáme, až se voda vypaří a zbude jen trocha šťávy z omáčky.
Následně maso vyjmeme a na pánev, na které zůstala šťáva z masa, přidáme ½ cibule a poté i brokolici nakrájenou na kousky a mrkev nakrájenou na plátky. Orestujeme, přidáme sůl a pepř podle chuti a ½ lžičky cukru. Když je zelenina na skus, vyndáme ji a dáme ji do kastrůlku, aby nevychládla.
Pak vrátíme maso nazpět, přidáme 2 lžičky cukru, nastrouhaný zázvor a ½ lžičky kari (popř. citronové šťávy) a prohřejeme.
Podáváme s rýží, rýžovými nebo širokými nudlemi.
Upravená verze vietnamského receptu (od přítele).
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Pavla Pavla | 7. února 2011 v 17:34 | Reagovat

To vypadá lákavě:)

2 Kandee Kandee | 8. února 2011 v 15:40 | Reagovat

Zamilovala jsem se do toho porcelánu :o). Jídlo vypadá lákavě :-). MOC lákavě :-).

3 tmobilek tmobilek | 11. února 2011 v 17:55 | Reagovat

Hihi, to jsou takové staré talíře, které doma používáme už x let :-D A jídlo chutnalo opravdu celé rodině ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama