Langoše

13. února 2011 v 14:20 | tmobilek |  Slané dobroty
Langoš

Ingredience
  • 500g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 200ml mléka
  • 1/2 kelímku kysané smetany je to přibližně 100ml
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 kostky droždí
  • 1/2 lžičky cukru

Postup

Z potřebných přísad vypracujeme těsto (můžete si udělat i kvásek), které dáme do ledničky a nejlépe do rána necháme v chladu kynout. Pak tvoříme s těsta koule a z nich placky do požadované velikosti. Dáváme pozor, ať placky nejsou příliš tenké, aby z langoše nakonec nezůstala jen křupavá placka.
Já jsem zadělávala večer a pekla na oběd. Pečeme buď v rozpálené troubě cca 15-20min nebo ve větší vrstvě oleje na pánvi. Upozorňuji ale, že na pánvi je to skutečně velmi rychlé. Pokud těsto zbude necháme v igelitovém sáčku v lednici i na druhý den.
Dochutíme: česnekem, kečupem, tatarkou, sýrem,…atd. Ale dá se i na sladko: rozpuštěné máslo, cukr a kakao nebo skořice…atd.
Langoš

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 13. února 2011 v 14:29 | Reagovat

muzu se zeptat,jak je to myslene s tim pecenim v troube?jako na plechu s pecicim papirem nebo jinak?:)

2 tmobilek tmobilek | 13. února 2011 v 15:05 | Reagovat

Dělala jsem to dneska na oběd, příteli smažila a já jsem si vzala svou multifunkční pánev
http://www.akcniceny.cz/detail/multifunkcni-panev-pp2914-624144/
dala na ni pečící papír, trošinku oleje a pekla. Používám to jako troubu,takže by to mělo jít i v normální. :-)

3 tmobilek tmobilek | 13. února 2011 v 15:08 | Reagovat

Ale upozorňuju, opravdu nedělat průsvitné placky, protože pak koušete jako prvních mých pár pokusů jen jako langošové skořápky. :-D

4 klarka91 klarka91 | 13. února 2011 v 16:48 | Reagovat

ten smazeny bude asi chutnejsi ze? :) osobne si peceny langos nedovedu predstavit.

5 tmobilek tmobilek | 13. února 2011 v 18:30 | Reagovat

Ochutnala jsem oba, a oba mi chutnaly. Chuť zůstala stejná, jen to nebylo tak nasáklé tím olejem.

6 Petr Petr | Web | 20. února 2011 v 9:48 | Reagovat

Teda! Úplně se mi vybavily dvě vzpomínky. Jedna na doby, kdy jsem na brigádě prodával noviny a langoše z vedlejšího stánku jsme si dávali na konci každé směny. A ta druhá je obrovský a vynikající langoš, co jsem měl při návštěvě Budapešti. Navnadila jsi mě - myslím, že langoše budou brzo na našem stole :)

7 Lucka Lucka | 7. ledna 2012 v 14:09 | Reagovat

Tohle neni vubec recept na pravy langos, tam nejsou vejce ani zakysana smetana, dejte tam klidne cely drozdi a staci nechat testo vykynout minimalne 2 hodiny, radsi 3 a to v teple :)

8 intuition intuition | Web | 6. října 2016 v 6:26 | Reagovat

pujcka ok :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama