Pečená rýže nasladko

25. února 2011 v 12:57 | Gajsihy |  Sladká jídla
Potřebujeme (4 porce)
  • 4 pytlíky rýže
  • máslo, cukr
  • litr mléka
  • meruňky či jiné ovoce (nejlépe kompot)
  • skořici (granko...)
  • vanilkový cukr

Postup
Zapékací formu (hrnec) si vymažeme máslem, dáme do něj propranou rýži, vanilkový cukr, pak cukr dle chuti, zalijeme mlékem a promícháme. Nakonec dáme ještě kousek másla nahoru na mléko.
Pečeme cca půl hodiny na 100 stupňů, potom max na 170 stupňů, dokud se mléko neodpaří.
Na fotce (tak si to připravil bratr) jsou dány meruňky, na rýži je skořice, zalito trochou šťávy z kompotu a doslazené cukrem. lze však podávat podle vaší chuti :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 25. února 2011 v 13:05 | Reagovat

to vypada perfektne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama