Pražský koláč

25. března 2011 v 6:39 | ivanka |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme

Těsto:
  • 75g másla
  • 250g hladké mouky
  • 50g hrubé mouky
  • 30g cukru krupice
  • špetka soli
  • 15g droždí
  • 1 vejce
  • 100ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
Drobenka:
  • 40g cukru
  • 40g hrubé mouky
  • 40g másla
Krém:
  • 0,5l mléka
  • 1 vanilkový prášek
  • cukr dle chuti (asi 4-5pl)
  • 1 vanilkový cukr
  • 100g másla
  • 250g tvaroh
  • popř.4 lžíce šlehačky (není nutná)
! toto množství surovin na krém je dvojnásobné, nemáme rádi suché koláče:) většinou troška zbyde do misky (mňamka) !


Postup
Nejprve připravíme kvásek. Droždí rozetřeme vařečkou s trochou cukru na řídkou kaši. Přilijeme zhruba polovinu vlažného mléka a rozšleháme, pak kvásek zahustíme trochou mouky na řidší těstíčko a necháme v teple vzejít. Do mísy na těsto vsypeme zbytek cukru, vanilkový cukr a mouku, přidáme kvásek, rozpuštěné máslo a ostatní přísady. Vše zpracujeme v hladké nelepivé těsto a dáme do tepla kynout. Během kynutí těsto nejméně 2x přetužujeme. Po vykynutí rozválíme, posypeme hustě drobenkou a dáme péct.
Po upečení rozřízneme placku napůl a naplníme krémem: uvaříme pudink, necháme zchladnout, přidáme tvaroh, cukr, šlehačku a mixerem vymícháme s máslem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lukash Lukash | Web | 25. března 2011 v 6:45 | Reagovat

super

2 dewora dewora | 25. března 2011 v 18:56 | Reagovat

krása :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama