Tofu ve špenátové omáčce s pistáciemi

12. března 2011 v 19:25 | Dewora |  Bezmasá jídla


Ingredience (3 porce)
  • kostka tofu nature
  • tyčinka mraženého celého listového špenátu
  • velká hrst vyloupaných pistácií
  • malá cibulka
  • půl kelímku smetany
  • 2pl sojové omáčky
  • 3pl olivového oleje
  • 2pl hladké mouky
  • sůl

Postup
Tofu nakrájíme na kostky, dobře promícháme se sojovou omáčkou a necháme aspoň půl hodiny máčet. Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme pistácie, tofu a restujeme, dokud tofu nezezlátne. Špenát předem necháme rozmrazit a přidáme k restované směsi. Kelímek smetany doplníme vodou (ale může být klidně celá) a přilijeme do pánve. Pořádně osolíme a chvilku povaříme. 2pl mouky rozmícháme v troše vody a zahustíme jídlo.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 revizorka revizorka | 13. března 2011 v 0:52 | Reagovat

vyzkouším hned v pondělí, vypadá to skvěle

2 ivanka ivanka | 13. března 2011 v 16:46 | Reagovat

jdu do toho:)

3 dewora dewora | 13. března 2011 v 20:31 | Reagovat

wow :D dva kladné ohlasy jsem ani nečekala :D (jinak za sebe říkám, je to vážně dobré : D )

4 ivanka ivanka | 14. března 2011 v 16:38 | Reagovat

já to ještě nezkoušela, ale vypadá to skvěle:DD

5 Evča Evča | Web | 3. října 2012 v 20:56 | Reagovat

Tak tento recept určitě vyzkouším, vypadá to opravdu dobře ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama