Spaghetti come carbonara

7. dubna 2011 v 14:19 | klarka91 |  Těstovinová jídla
Potřebujeme (2 porce)
  • půlka balení špaget (nejlépe Panzani - jsou semolinové, nerozvaří se a jsou kvalitní)
  • 150g anglické slaniny
  • lžíce olivového oleje
  • dva stroužky česneku
  • 4 žloutky
  • 6 lžic smetany (do pravých carbonara se nedává)
  • 80 g parmezánu
  • mletý černý pepř
  • bazalka + sušená rajčata (normálně se tam nedávají, ale já to vytunila)

Postup
Na pánvi na lžíci oleje opražíme slaninku do křupava spolu s celými stroužky česneku, které stranou nože rozmáčkneme, aby se uvolnily silice. Česnek po opražení vyjmeme. Mezitím si smícháme žloutky, smetanu, černý pepř. bazalku a většinu parmezánu (trochu si nechte stranou na posypání). Špagety uvaříme v osolené vodě a horké smícháme s obsahem pánvičky a pokrájenými sušenými rajčaty (množství dle chuti) a ihned přidáme směs žloutků se smetanou, pořádně promícháme - je opravdu důležité, aby byly špagety teplé a žloutky se na nich obalily a "zesklely". Podáváme posypané parmezánem a (pokud možno) čersvými lístky bazalky. Je to rychlé a MOC dobré!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 •MiNiLaDý°PaťUšQá• •MiNiLaDý°PaťUšQá• | Web | 7. dubna 2011 v 14:21 | Reagovat

:))jéé :D kráásny des:)) odkial?:)

2 Leslie Leslie | Web | 7. dubna 2011 v 14:28 | Reagovat

mnam! spagety jsou nejlepsí, hop, hop, hop !!!

3 dewora dewora | 7. dubna 2011 v 19:08 | Reagovat

do těch se přece smetana nedává, ne?:_D

4 klarka91 klarka91 | 7. dubna 2011 v 20:33 | Reagovat

nedává, ale já jí tam dala... nedává se tam ani bazalka a sušený rajčata... ok, přejmenuju to na "ala carbonara"... chutna to stejne, jen se to lip rozpatlava po testovinach :D

5 lucy lucy | 3. ledna 2012 v 16:55 | Reagovat

do carbonara se snad smetana dává ne?

6 klarka91 klarka91 | 5. ledna 2012 v 5:37 | Reagovat

právě že by se neměla :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama