Strouhanec

9. dubna 2011 v 17:36 | Gajsihy |  Bezmasá jídla
Potřebujeme (1 plech)
  • cca půl kila brambor
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • vajíčko
  • hladká mouka
  • špetka majoránky
  • máslo na vymazání plechu a potírání
  • cukr

Postup
Brambory oloupeme, nastrouháme z větší části najemno, zbytek nahrubo. Slijeme přebytečnou vodu. Přidáme vajíčko, sůl, pepř, majoránku, mouku (tak aby vzniklo těsto) a zamícháme. Vylijeme na vymaštěný plech, omastíme nahoře rozpuštěným máslem a pečeme dozlatova - cca hodinu na 170 stupňů. Během pečení mastíme. Po vytažení z trouhy naposled pomastíme a pocukrujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama