Tmavý chléb

4. dubna 2011 v 19:13 | Gajsihy |  Slané dobroty
Potřebujeme
  • 250 g tmavé chlebové mouky (či jiné)
  • 250 ml mléka či vody
  • droždí
  • špetka soli, KL cukru
  • semínka dle chuti

Postup
Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, přidáme sůl a cukr, droždí a zalijeme trochou teplého mléka/vody. Necháme 10 min odpočinout. Poté přilejeme zbytek mléka/vody a vytvoříme těsto, které necháme 30 min kynout. Na pomočeném vále vypracujeme bochánek a dáme na pečící papír. Potřeme vodou a posypeme semínky - na obrázku je lněné semínko. Pečeme napřed 10 min na 200 stupňů a pak cca hodinu (zkoušíme špejlí) na 150 stupňů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dewora dewora | 5. dubna 2011 v 9:52 | Reagovat

vypadá úžasně :D

2 Gajsihy Gajsihy | 5. dubna 2011 v 16:08 | Reagovat

jeste jedna technicka - jeste na plechu nechat 20 min kynout ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama