Vepřový guláš s žemlovým nákypem

9. dubna 2011 v 19:00 | Dewora |  Vepřové a mleté


Potřebujeme

Na guláš:
  • 500g vepřového
  • 3 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 12 kuliček nového koření
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 4 lžíce rajského protlaku
  • litr a půl vody
  • pepř
  • olivový olej
  • lžíce octa
  • sůl
Na žemlovký nákyp:
  • 2 velké rohlíky (obyčejné bych řekla 3)
  • 6 vajec
  • velká hrst čerstvé pažitky
  • sůl
  • půl menší cibulky

Postup
Guláš - Naoleji zpěníme nakrájenou cibulku do růžova, přidáme na kostky nakrájené maso. Restujeme asi 15 minut do ztmavnutí cibulky. Přidáme papriku, protlak, ocet, pepř, bobkové listy, nové koření a podlijeme vodou. Necháme asi dvě hodiny vařit do vyvaření většiny vody, cibule to krásně zahustí a není třeba dohušťovat.

Žemlový nákyp - Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, promícháme s nasekanou pažitkou a cibulkou, osolíme. Z vajec buď vyšleháme hustou pěnu nebo oddělíme žloutky od bílků, vyšleháme sníh, žloutky vmícháme do žemle a pak opatrně zamícháme i sníh, je to jedno. Důležité je hodně opatrně vmíchat vyšlehaná vejce, jinak pěna spadne. Nádobu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií, vyplníme směsí (množství je akorát na ni) a vršek přiklopíme alobalem. Nádobu dáme do pekáče, který naplníme vodou tak do půlky srnčího hřbetu, pečeme na 180 zhruba 40 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama