Kuřecí v medové polevě a žampionové knedlíčky

9. května 2011 v 18:41 | Dewora |  Drůbeží maso


Potřebujeme
Maso
  • 3 kuřecí stehna
  • 4pl olivového oleje
  • pl octa
  • pl medu
  • 2kl hořčice plnotučné
  • sůl
  • pepř
  • hrst čerstvé bazalky
  • cibule
Knedlíčky (12ks)
  • 6 rohlíků
  • 180g hrubé mouky
  • 2 vejce
  • hrst čerstvé petržele
  • 5 čerstvých žampionů
  • muškátový oříšek
  • 2pl šunky
  • sůl
  • 150ml vývaru (nebo část výpeku z kuřecích stehen doředěného vodou)

Postup
Olej s medem, hořčicí, octem, solí a pepřem zahřejeme, dokud se směs úplně nespojí. Potřeme kuřecí stehna z obou stran, vložíme do pekáčku, podlijeme trochou vody, ve které necháme hrst bazalky. Vložíme do vyhřáté trouby a hodinu pečeme zakryté alobalem. Pak do výpeku přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, sundáme alobal a ještě 30 minut pečeme. Během pečení stehna aspoň jednou obrátíme.

Rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme vysušit v troubě dokřupava. Promícháme v míse s moukou, solí, trochou muškátového oříšku, nasekanou petrželí, nakrájenými žampiony, na kostičky nakrájenou šunkou a pak přidáme našlehaná vejce a vývar. Zpracujeme v těsto, z kterého tvarujeme kuličky. Ty hned házíme do slané vroucí vody a deset minut vaříme do měkka.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 tmobilek tmobilek | 10. května 2011 v 6:56 | Reagovat

Tak to vypadá úžasně. Určitě to někdy vyzkuším ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama