Kuřecí závitek s chřestem

9. května 2011 v 18:37 | Dewora |  Drůbeží maso


Potřebujeme (4porce)
  • 4 kuřecí stehenní řízky
  • balíček bílého chřestu
  • plísňový sýr (typu hermelín)
  • čerstvá bazalka
  • smetana
  • sůl
  • olivový olej

Postup
Řízky zbavíme případných zbytků kostí a pořádně rozklepeme na tenký plátek, který řádně prosolíme. Chřest oloupeme a omyjeme. Do plátku vložíme 2 proužky sýra, několik tyčinek chřestu podle velikosti plátku a pevně zabalíme a zajistíme špejlí. Zvenku plátek lehce potřeme olivovým olejem a nasolíme. Vložíme do pekáčku, lehce podlijeme vodou a vhodíme hrst bazalky+zbylý chřest a pečeme zhruba 40 minut ve vyhřáté troubě. Když je maso hotové, vyndáme ho z pekáče a do výpeku vlijeme smetanu, lehce prohřejeme, dosolíme a přelijeme závitek
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lucka Lucka | 15. května 2011 v 16:11 | Reagovat

Mňam, chřest...takže to musím vyzkoušet :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama