Pivní chleba

3. května 2011 v 19:49 | Gajsihy |  Slané dobroty


Potřebujeme
  • 500 g pšeničné chlebové mouky (popř.celozrnné)
  • 250 ml piva
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 lžičky kmínu
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného droždí

Postup

Mouku dáme do mísy, uděláme v ní důlej, přidáme kmín, olej, sůl a droždí a vlijeme vlažnou vodu a pivo. Vařečkou zpracujeme těsto. Velkou mísu vytřeme máslem a dáme do něj těsto zpracované v kouli, přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě, dokud se objem nezdvojnásobí. Pak těsto dáme na pomoučený vál, několikrát do něj bouchneme pěstí a hněteme asi 3 min. Těsto položíme na vymazaný(pečící papír) plech a ještě necháme chvíli kynout. V troubě předehřáté na 230 stupňů pečeme asi 30 min dozlatova.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama