Banánový chleba pro domácí pekárny

27. června 2011 v 13:16 | Zahadna.neznama |  Bábovky, muffiny, rolády


Potřebujeme
Ingredience dáváme do pečící nádoby v následujícím pořadí
  • 8-10 lžic mléka
  • 250g rozmixovaných či rozmačkaných banánů (asi 3 střední)
  • 1 rozkvedlané vejce
  • 80g rozpuštěného másla
  • 80g cukru krupice
  • 460g hladké mouky
  • 1 a 1/4 lžičky sušeného droždí (nebo 1/4 čerstvého)

Postup
Pekla jsem na zákl. program, střední velikost chleba, ale nedopekl se, tudíž jsem ho dopékala v troubě na plechu. Takže doporučuju spíše program pro sladký chleba. Příště zkusím a uvidím, ale dopékání v troubě chlebu vůbec nic neudělalo.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Luczisha Luczisha | 27. června 2011 v 23:23 | Reagovat

Je, tak tohle musíme doma zkusit :-)
Jak chutnal?

2 Petra Petra | 28. června 2011 v 8:16 | Reagovat

Je strašně strašně moc dobrej...fakt mě překvapil. Uplně nejlepší je, když ho lehce pomažeš máslem a medem - stačí trochu a pak to nemá chybu:-)

3 efie efie | 23. července 2011 v 19:32 | Reagovat

Tak tento chléb můžu vřele doporučit, opravdu je vynikající :)

4 Vilém Vilém | E-mail | Web | 12. prosince 2011 v 14:46 | Reagovat

Tady je to velmi zajímavé

5 Alfuza Alfuza | E-mail | 10. června 2012 v 20:59 | Reagovat

Výborný chléb. Jednou jsem zkusila a teď peču každý týden :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama