Kořeněný chléb

27. června 2011 v 13:13 | Dewora |  Slané dobroty


Potřebujeme
  • 500g hl. mouky
  • 300ml vlažné vody
  • 3pl vlažného mléka
  • 30g droždí/sáček sušeného
  • 2kl soli
  • kl cukru
  • 2pl slunečnicových semínek
  • pl lněných semínek
  • pl sezamových semínek
  • 2kl celého kmínu
  • 2kl majoránky
  • kl tymiánu
  • pl octa+trochu vody

Postup
V mléce rozpustíme kl cukru a nadrobíme do něj droždí. V teple necháme cca 15 minut vzejít kvásek. Mouku smícháme se solí, přidáme všechna semínka a koření, dobře promícháme a přilijeme vodu a kvásek.(v případě sušeného droždí kvásek neděláme a rovnou droždí sypeme do mouky). Těsto opravdu pořádně rozmícháme a prohněteme, jinak nenakyne. Necháme v míse zakryté utěrkou hodinu kynout. Poté přendáme do formy vyložené pečícím papírem, potřeme octovou vodou a vložíme do dobře vyhřáté trouby (cca 240) a deset minut pečeme. Poté bez otvírání trouby ztlumíme na 160 a 40 minut dopékáme. Po vytažení z trouby necháme trochu zchladnout alespoň deset minut (jinak by se při krájení chléb rozpadl a budil dojem syrového).
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gajsihy Gajsihy | 27. června 2011 v 15:28 | Reagovat

jeee..jak bude cas, tak ho hned pecu, vypada luxusne :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama