Kuře na pomerančích

19. června 2011 v 11:33 | tmobilek |  Drůbeží maso


Potřebujeme
  • 2 vykostěná kuřecí stehna
  • cibule
  • bobkový list
  • 4 kuličky celého pepře
  • hladká mouka
  • sůl, pepř
  • pomeranč
  • pomerančové máslo:
  • 100g změklého másla
  • kůra z 1-2 pomerančů
  • 1-2 stroužky česneku

Postup
Nejprve si připravíme pomerančové máslo. Do změklého másla přimícháme nadrcený česnek a 2 lžíce nastrouhané pomerančové kůry. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice.
Dále si připravíme kuřecí maso, které rozvineme, osolíme a opepříme a dovnitř vložíme špalíček pomerančového másla. Maso zavineme a můžeme upevnit provázkem nebo špejlemi. Vložíme do pekáčku společně se šťávou z pomerančů, najemno nakrájenou cibulí, bobkovým listem a kuličkami pepře.
Necháme v troubě péct dozlatova a průběžně poléváme výpekem kousky kuřete, aby maso bylo šťavnaté.
Kousky vyndáme z pekáčku a šťávu slijeme přes sítko do kastrůlku. V hrnku smícháme studenou vodu s trochou mouky a zahustíme jí slitou šťávu z masa. Do kastrůlku na závěr můžeme přidat ještě kousky dužiny z pomeranče zbavené bílé blány. Pokud by omáčku byla příliš kyselá, můžeme přidat trochu cukru. Podáváme s opékanými brambory nebo bramborovou kaší.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama