Pštrosí vejce

29. června 2011 v 13:48 | Deisinkaxl |  Vepřové a mleté


Potřebujeme
  • 500 g mleteho masa
  • rohlík
  • sůl, pepř, majoránka, česnek
  • vejce
  • hl.mouka
  • strouhanka
  • mleko

Postup
Rohlík nakrájíme a namočíme do mléka. Dáme uvařit vejce na tvrdo.
Mleté maso smícháme s namočeným rohlíkem, přidáme syrové vejce, hladkou mouku,
česnek, podle chuti směs osolíme, opepříme dáme trochu majoránky na chut, a
nakonec ji spojíme strouhankou. Směs pořádně promícháme.
Vytvoříme placku z těsta a dovnitř dáme celé vařené vejce, vytvarujeme kouli.
Ažmáme všechny hotové, obalíme je ve strouhance a na rozehřátem oleji ze všech
stran osmažíme. Nebo zvolíme zdravější variantu a dame je do pekáčku, který je
vyložený peč.papírem, trochu podlejeme vodou a nechame péct. Zhruba 15-20 minut.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dewora dewora | 29. června 2011 v 16:39 | Reagovat

to vypadá moc dobře, dala bych si : D

2 Deisinkaxl Deisinkaxl | 30. června 2011 v 12:20 | Reagovat

Někdy zkus, jsou opravdu moc dobré :-))

3 Nikča Nikča | 16. července 2011 v 21:43 | Reagovat

My tohle děláme také, akorát z toho uplácáme sekanou a je to fakt dobré :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama