Rychlá mléčná koprová omáčka se zastřeným vejcem a šťouch. brambory

27. června 2011 v 13:28 | Dewora |  Bezmasá jídla


Potřebujeme (2-3porce)
  • svazek čerstvého kopru (na hrsti tak dvě)
  • půl cibule
  • máslo
  • 2pl mouky hladké mouky
  • sůl, kmín
  • brambory
  • 100ml vývar z brambor
  • 250ml mléka
  • vejce
  • ocet

Postup
Nejprve uvaříme brambory v okmínované a osolené vodě. Po uvaření část vývaru slijeme. Na omáčku na kousku másla orestujeme cibulku a zaprášíme moukou. Poté rozšleháme s vývarem z brambor a provaříme. Poté zalijeme mlékem, opět provaříme a pak přidáme nasekaný čerstvý kopr, pár minut ještě vaříme a odstavíme. Podle chuti dokořeníme. V malém hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme pl octa. Lžící vodu mícháme, až vznikne takový vodní vír :D Do něj klepneme vejce. To se okamžitě srazí a začne bělat. Vaříme tak dvě minuty a vytáhneme ven, žloutek by měl zůstat tekutý. Uvařené brambory rozštoucháme s troškou nasekané cibulky, přelijeme omáčkou a navrch položíme vejce.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 eva eva | Web | 27. června 2011 v 16:08 | Reagovat

super stránka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama