Dýňový kompot

5. července 2011 v 16:28 | Angelik15 |  Sladká jídla
Potřebujeme
  • 2 kg dýně
  • ocet
  • voda
  • 800 g cukru krystal nebo odpovídající dávku sacharinu
  • skořice celá
  • 1 citron
  • 2,5 litru vody na nálev

Postup
Dýni rozkrojíme podélně na čtvrtky, lžící vydlabeme semena i s dužinou, odkrojíme slupku a nakrájíme ji na kostky. Zalijeme je směsí ze 4 dílů vody a 1 dílu octa a necháme pod pokličkou proležet v chladnu 12-24 hodin. Pak necháme dýní okapat a po částech ji vkládáme do vařicího nálevu,připraveného z vody a cukru,popřípadě sacharinu. 10-20 minut ji v nálevu povaříme a poté směs vložíme do čistých zavařovacích sklenic. Prokládáme ji tenkými půlkolečky oloupaného citronu, ko sklenice přidáme kousek skořice a 2 ks hřebíčku, dolijeme nálevem do plna, uzavřeme a sterilujeme v zavařovacím hrnci 30 minut při teplotě 80 stupňů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 5. července 2011 v 16:32 | Reagovat

strasne me tento kompot prekvapil,je perfektne koreneny a at ho pridate do jakekoli buchty,tak i kdyz to neni ovoce,uzasne ji ochuti..akorat babicka letos dyne nezasadila,tak mam smulu:/

2 92sasa 92sasa | 5. července 2011 v 17:15 | Reagovat

"moravský ananas", mňam :-)

3 shen shen | Web | 22. června 2015 v 19:23 | Reagovat

půjčka pro zaměstnance ???

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama