Houbová omáčka

28. července 2011 v 14:24 | llulie |  Bezmasá jídla

Potřebujeme
  • 6 žampionů
  • Sůl, pepř, drcený kmín, ocet
Bešamel
  • 50g másla
  • 50g hladké mouky
  • 500ml mléka

Postup
Do vroucí vody dáme trochu drceného kmínu, sůl, pepř a přidáme očištěné a nakrájené žampiony. Aspoň 15min je povaříme.
V hrnci si rozpustíme máslo a za stálého míchání přidáme mouku. Vzniklou jíšku za stálého míchání rozředíme mlékem a vaříme 10-15min aby se povařila mouka. Stále mícháme, bešamel se rád připaluje. Nakonec přidáme zcezené žampiony (můžeme přidat i s trochou vzniklého vývaru z hub, krásně to dochutí omáčku). Nakonec podle chuti dochutíme solí, pepřem a octem.
Místo hub můžeme do bešamelu přidat i kopr, křen.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 enferre enferre | 28. července 2011 v 19:17 | Reagovat

jak to tak pozoruju, máme podobné chutě:)

2 Yukiki Yukiki | 24. srpna 2011 v 21:06 | Reagovat

Super tanier :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama