Hovězí polévka II.

28. července 2011 v 14:16 | Dewora |  Polévky

Potřebujeme
  • 600g hovězího masa s kostí
  • 3 cibule
  • petržel
  • 1 větší brambora
  • sůl, pepř
  • 3 bobkové listy
  • 12 kuliček nového koření
  • olej

Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, na troše oleje restujeme do zlatova. Poté přidáme maso nasekané na větší kusy, bobkový list a nové koření. Po chvilce restování podlijeme 2 litry vody. Zakryjeme poklicí a vaříme 2 a půl až tři hodiny, dokud maso nezačne odpadávat od kosti a rozpadat se. Půl hodiny před koncem vaření přidáme bramboru nakrájenou na kousky. Voda se během vaření dost vyvaří a polévka zhoustne cibulkou, tudíž zahustíme maximálně lžící hladké mouky opražené s oříškem másla. Také není nutné přidávat žádná dochucovadla nebo kostku bujonu, polévka je výrazná i tak. Na talíři dozdobíme čerstvou petrželkou.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama