Jednoduchý rybízový koláč

20. července 2011 v 18:41 | klarka91 |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru (já použila třtinový)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 šlehačky (celkem 400ml)
  • 3 vejce

Postup
Když v létě již nevíte co s rybízem, můžete udělat tento jednoduchý, poměrně levný a hlavně moc dobrý koláč. Nejprve smícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme šlehačku a vejce. Těsto by nemělo být moc řídké, ani moc tuhé. Je to v podstatě litý koláč. Pokud bude těsto řídké, přidáme mouku, pokud moc tuhé, přidáme mléko. Pečeme na 180°C na plechu vymazaném, či vyloženém pečícím papírem. Před dopečením můžeme posypat drobenkou, nebo již hotový koláč poprášit moučkovým cukrem.
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Jarda Jarda | E-mail | 2. srpna 2013 v 20:59 | Reagovat

kam mám dát ten rybíz.
Jarda

2 Marcela Marcela | 6. srpna 2013 v 7:46 | Reagovat

Testo se nalije na plech a na to se nasype rybíz. pak se to pece.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama