Koložvárska kapusta

15. července 2011 v 15:14 | Yukiki
Potřebujeme
  • 500g mleté mäso (bravčové alebo mix)
  • 600g kyslá kapusta (česky kysané zelí)
  • 250g ryža
  • 2 cibule
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany
  • mleté čierne korenie
  • mletá červená paprika (sladká alebo pálivá)
  • drvená rasca
  • soľ
  • olej

Postup
1 cibuľu nakrájame na jemno, speníme na oleji, pridáme mleté mäso, mletú papriku a opekáme, potom osolíme a okoreníme, pridáme rascu a chvíľu podusíme (nemusí do mäkka, ešte sa to bude piecť) a nakoniec pridáme pretlačený cesnak. Na druhej cibuli podusíme kapustu (vodu vymačkáme a ak je treba, trocha pokrájame), ktorú tiež popaprikujeme (v prípade potreby osolíme) a podlejeme vodou. Ryžu prepláchneme, opečieme na oleji, zalejeme vodou, osolíme a varíme takmer do mäkka. Do vhodnej nádoby (hrnca, zapekacej misy, plechu) rozložíme polovicu kapusty, na to mäso, ktoré sme zmiešali spolu s ryžou (poprípade možeme na mäso ešte poukladať na kolieska nakrájanú klobásku) a potom navrstvíme druhú polku kapusty. Rovnomerne zalejeme smotanou a dáme piecť na 200 stupňov (20 minút zakryté a 25 minút odokryté). Dobrú chuť :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Nikca Nikca | 7. dubna 2012 v 10:40 | Reagovat

Vynikající recept :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama