Maso "pod peřinou"

28. července 2011 v 14:32 | llulie |  Vepřové a mleté


Potřebujeme
  • plátky vepřové kýty ( nebo kuřecí prsa )
  • 1 cibule
  • 15-20dkg eidamu
  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • Sůl, grilovací koření
  • Trocha oleje

Postup
Na troše oleje orestujeme cibulku, a poté jí dáme na dno pekáčku, v kterém budeme maso péct. Kýtu naklepeme, lehce osolíme, potřeme grilovacím kořením (pozor na sůl, pokud koření sůl obsahuje, už nesolíme, přece jen, eidam je také slaný) a vložíme do pekáčku. Za občasného podlévání pečeme v troubě cca 35min. Mezitím si najemno nastrouháme eidam a smícháme ho se smetanou. Vznikne nám hustá směs, kterou před koncem pečení dáme na plátky masa a necháme ještě chvíli dopéct.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama