Polívčička co dům dal

23. července 2011 v 12:48 | klarka91 |  Polévky


Potřebujeme
  • kuřecí čtvrtka (nebo kostra)
  • 1 cibule, 1 mrkev
  • zeleninová směs do polévky
  • slepičí bujón
  • 2 hrsti sušených hub
  • 4 větší brambory
  • 3 vejce
  • petrželka, majoránka
  • vegeta, sůl
  • případně světlá jíška na zahuštění

Postup
Maso, cibuli a mrkev uvaříme ve vodě do měkka, aby nám vznikl kuřecí vývar. Cibuli z něj vyhodíme, maso obereme, spolu s mrkví pokrájíme a hodíme zpátky do vývaru. Do něj postupně přidáváme suroviny, které najdeme doma - v lednici, v mrazáku, ve špajzu. Brambory, pokud je necháte rozvařit, polévku samy báječně zahustí. Nakonec přidáme 3 rozkvedlaná vejce, které do polévky vmícháme přes cedník. Já jsem polévku ještě dohustila jíškou, aby byla opravdu gruntová ...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 dewora dewora | 23. července 2011 v 19:55 | Reagovat

kuřecí polévku ze skeletu nebo odřezků doma dělávám a rozhodně není nutný bujon podle mě, má to výbornou kuřecí chut i bez toho :D

2 klarka91 klarka91 | 24. července 2011 v 10:47 | Reagovat

má to pak plnější chuť, my ho tam prostě dáváme

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama