Rajská polévka

28. července 2011 v 14:13 | Gajsihy |  Polévky

Potřebujeme
  • plechovka rajského protlaku
  • 4 lžíce olivového/obyčejného oleje
  • 1 PL hladké mouky
  • 3 kuličky nového koření
  • 3 kuličky celého pepře
  • 1 bobkový list
  • kousek cibule
  • sůl
  • pepř
  • skořice
  • 3 ks hřebíčku
  • 1 dl mléka či smetany
  • 1 litr vody
  • hrst vařené rýže či drobné těstoviny

Postup
V hrnci rozpálíme olej, přisypeme mouku a za stálého míchání upražíme světlou jíšku. Přilijeme studenou vodu, rozmícháme, přidáme koření, cibuli, osolíme a vaříme asi 15 minut. Směs přelijeme přes cedník do nového hrnce a nakonec přidáme protlak, zjemníme smetanou nebo mlékem a ještě necháme přejít varem. Dochutíme solí a pepřem, a do hotové polévky dáme uvařenou rýži nebo těstoviny.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Barča Barča | 29. července 2011 v 19:17 | Reagovat

Ahoj, jen se podívám na tento blog tak už se mě zbíhají sliny. Chtěla bych tě pozvat na náš blog nejlepších kamarádek. Kdybys ses na něj chtěla podívat, tak tady je odkaz: http://terbarka.blog.cz/ Děkujeme za návštěvu...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama