Čína ala Yukiki

25. srpna 2011 v 15:01 | Yukiki |  Drůbeží maso


Potrebujeme
  • 2 menšie kuracie prsia
  • čínska kapusta (čínske zelí) - tak 5-6 listov
  • bambusové výhonky (plátky)
  • klíčky fazule mungo
  • konzerva šampiónov (krájané)
  • cesnak
  • med
  • olej
  • sójová omáčka (sladká alebo pálivá podľa chuti)
  • ázijské nudle (príp. ryžové)

Postup
Vo woku rozpálime olej, necháme v ňom zkaramelizovať 1 PL medu, prisypeme šampióny (pozor, dost to prska), chvílu osmažíme, pridáme na pásiky pokrájané kuracie prsia. Keď sa zatiahnu, pridáme sójovku a chvílu varíme. Potom postupne pridávame klíčky, na pásiky pokrájanú čínsku kapustu, bambusové výhonky. Keď zelenina trocha zmakne, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, chvílu podusíme a je hotovo. Nie je potreba ani solit, ale každý podľa chuti.
Cestoviny uvaríme podľa návodu, zlejeme vodu a hodíme ich na panvicu s rozpáleným olejom a premiešame (ja som použila "wok olej" - sezamový s príchuťou cesnaku a zázvoru). Podávame samostatne alebo cestoviny s čínou rovno zmiešame.

Dobrú chuť:)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 jitates jitates | Web | 25. srpna 2011 v 21:10 | Reagovat

mňam... tak to vypadá opravdu zajímavě

2 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:30 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama