Dukátové buchtičky s pudinkovým krémem

8. srpna 2011 v 9:24 | Gajsihy |  Sladká jídla
Potřebujeme (4 porce)
  • cca 400 g hladké mouky
  • cca 100 g polohrubé mouky
  • droždí (i sušené, je to jedno)
  • žloutek
  • mléko
  • máslo
  • vanilkový pudink
  • cukr dle chuti


Postup
Mouky dáme do mísy, uděláme důlek do kterého dáme droždí a zalijeme teplým mlékem s trochou másla (dáme do plecháčku cca 100 ml mléka plus kousek másla a ohřejeme). Na okraj přidáme žloutek. Necháme 10 min odpočinout. Vařečkou z těsta uděláme hutné těsto - dle potřeby přiléváme mléko, aby se nám spojilo. Zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout. Do plecháčku si dáme cca 150 g másla a necháme rozpustit. Nachystáme si plech, který si vymažeme rozpuštěným máslem.Na vál si dáme hladkou mouku a těsto po částech dáváme na vál, napřed uděláme kouli a z ní váleček. Nakrájíme váleček na kousky a skládáme na plech vedle sebe. Poté buchtičky pomastíme rozpuštěným máslem a dáme do vyhřáté trouby. První pul hodiny pečeme na 150 stupňů, druhou na 170.
Před koncem pečení si uděláme krém: Pudink smícháme s necelým litrem mléka a cukrem. Vaříme dle návodu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Darja Darja | Web | 2. března 2016 v 13:42 | Reagovat

Už do svých školních let miluji dukátové buchtičky. A to je mi dnes prosím 55 let. Díky za receptík.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama