Kuře po gudžarátsku

30. srpna 2011 v 15:24 | tmobilek |  Drůbeží maso



Potřebujeme (4 osoby)


  • 4 vykoštěná kuřecí prsa
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 4 lžíce tučného bílého jogurtu
  • sůl
  • 1 lžička sušeného zázvoru
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička nemletého máku
  • 1 lžička koření garam masala
  • 2 lžičky kari



Postup

Maso zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na kousky. Jednu cibuli nakrájíme najemno a společně s kořením, solí a mákem podrtíme lehce v hmoždíři. Připravíme si hlubší pánev. Rozpustíme na ní máslo a na něm minutu osmahneme na kostičky nakrájenou druhou cibuli. K ní přidáme podrcené koření a minutu ho za stálého míchání opékáme.

Přidáme maso a jogurt, promícháme, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen na mírný a dusíme, dokud maso nezměkne. Trvá to asi 20 minut. Podáváme s rýží nebo kuskusem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:30 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama