Kuře s brokolicí, citronem a kešu

27. srpna 2011 v 8:57 | tmobilek |  Drůbeží maso


Potřebujeme
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 700 g kuřecích prsíček, nakrájených na užší proužky
  • 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
  • 400 g brokolice, podélně rozkrojené
  • 400 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžičky kukuřičné škrobové moučky
  • 2 lžíce tekutého medu
  • sůl, pepř
  • nastrouhanou kůru z poloviny dobře omytého citronu a šťávu z jednoho citronu
  • hrst pražených oříšků kešu


Postup
Rozehřejeme olej ve velké pánvi nebo woku. Přidáme kuře a tři až čtyři minuty opékáme dozlatova. Vyjmeme z pánve, přisypeme do ní česnek a brokolici. Za stálého promíchávání dvě minuty smažíme.
Škrob, med, sůl a pepř promícháme s vývarem, vlijeme do pánve a krátce povaříme, aby omáčka zhoustla; trvá to minutu nebo dvě. Do pánve vrátíme kuře, prohřejeme ho, přidáme citronovou kůru i šťávu a oříšky kešu. Promícháme s rýžovými nudlemi nebo podáváme samostatně s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama