Kuřecí prsíčka na víně s houbami

26. srpna 2011 v 11:51 | tmobilek |  Drůbeží maso


Potřebujeme (4 porce)
  • 4 kuřecí prsíčka
  • hladká mouka, promíchaná se solí a pepřem
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • olej
  • 250 g hub, lesních nebo krémových žampionů, rozpůlených
  • několik snítek tymiánu
  • 150 ml červeného vína

Postup
Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.
Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí. Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Yukiki Yukiki | 26. srpna 2011 v 16:00 | Reagovat

Vyzera to moc dobre :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama