Smetanový koláč

8. srpna 2011 v 9:23 | Gajsihy |  Dezerty a moučníky


Potřebujeme
  • 270 g krupicového cukru
  • půl kila broskví či jiného ovoce
  • 180 g másla
  • 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
  • 5 vajec
  • 180 g polohrubé mouky
  • KL prdopeče
  • smetana ke šlehání
  • vanilkový cukr
  • 1/2 KL citrónové šťávy

Postup
Změklé máslo, 150 g cukru s citronovou kůrou utřeme do pěny, do toho zašleháme 3 celá vejce. Přidáme polohrubou mouku a prdopeč a dáme na plech vyložený papírem/vymaštěný s hrubou moukou. Nakrájíme na menší kousky ovoce a rovnoměrně tozprostřeme na těsto. Zbylá vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky ušleháme se smetanou, 30 g cukru a vanilkovým cukrem. Vzniklou směsí přelijeme ovoce. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů cca 20 min - dozlatova. Z bílků uděláme sníh, do kterého pak přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a dle fantazie nastříkáme na koláč. Dopíkáme ještě cca 7 min.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama