Zapékaná jáhlová kaše

30. srpna 2011 v 15:26 | luckadudova |  Sladká jídla

Potřebujeme (1 porce)
  • 50g jáhel
  • 250ml mléka na uvaření kaše + troška na rozmívhání vajíčka
  • 1 kl medu
  • 1 kl cukru
  • skořice
  • sůl
  • kousek másla na vymazání pekáčku
  • ovoce dle chuti (já jsem dělala se švastkami, ale dobrá by byla i třeba s meruňkama nebo s jablky)

Postup
Jáhly spaříme několikrát horkou vodou a dáme vařit do hrnku osoleného mléka s kl medu. Vaříme dokud nevznikne kaše (asi 30 min). pekáček vymažeme kouskem másla a nalijeme do něj asi polovinu kaše. Posypeme skořicí, dáme vrstvu ovoce a jako další vrstvu zbytek kaše a můžeme opět posypat skořicí. zalijeme vejcem rozšlehaným v mléce s trochou cukru a zapékáme 20-30min
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 30. srpna 2011 v 17:39 | Reagovat

tohle pecu pravidelne,skvela snidane

2 Kandee Kandee | 30. srpna 2011 v 19:14 | Reagovat

Já taky!! :-) Moje oblíbený jídlo :-)

3 klarka91 klarka91 | 22. února 2012 v 19:34 | Reagovat

vypada to luxusne, musim zkusit!!!

4 Magdallenne Magdallenne | 1. dubna 2012 v 18:22 | Reagovat

Dnes jsem zapékané jáhly kuchtila poprvé a vůbec to nebylo špatné. Chybělo čerstvé ovoce, ale broskve a jahody z kompotu to rozhodně nezkazily. Doporučuju podávat se zakysanou smetanou. Mńamka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama