Hustá rajčatová polévka

1. září 2011 v 12:31 | werrily |  Polévky

Potřebujeme ( velké porce nebo 4 "předkrmy")
  • půlka cibule
  • stroužek česneku
  • asi 8 listů čerstvé bazalky
  • menší mrkev
  • lžíce olivového oleje
  • půl kila přezrálých rajčat (pokud nemáme domácí, necháme kupované tak 3 dny na okně dozrát)
  • jeden zeleninový bujón
  • podle chuti kečup, sůl a třtinový cukr

Postup
Dlouho jsem sháněla recept na takovou tu rajčatovou polévku z restaurací a ze zahraničí, až jsem ho dala dohromady a jsem nadmíru spokojená! :-)
Nadrobno nakrájíme cibuli a bazalku, vymačkáme česnek a nastrouháme mrkev a na olivovém oleji na mírný plamen smažíme 20 minut. Pánev musí být přiklopená, ale jednou za pár minut směs zamícháme. Mezitím si uvaříme do půl litru zeleninový bujón a necháme na mírném plameni. Všechna rajčata spaříme aspoň na 30 sekund ve vařící vodě, oloupeme a nahrubo nakrájíme. Po 20 minutách smažení přidáme rajčata a vlijeme zeleninový vývar. Přiklopené vaříme dalších 20 minut. Poté si směs vlijeme do vedlejší mísy (nebo mixéru) a rozmixujeme. V tomto bodě ochutnáme a případně přidáme kečup, sůl a cukr, já přidala asi 4 polévkové lžíce kečupu, trochu soli a balíček "k čaji" třtinového cukru. Po rozmixování a dochucení opět vlijeme na pánev, necháme projít varem a podáváme. Nejlépe chutná s čerstvou bagetkou nebo nalitá do chlebu.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama