Kuřecí involtini s parmskou šunkou a bazalkou

7. září 2011 v 13:35 | tmobilek |  Drůbeží maso

Potřebujeme
  • 4 kuřecí prsa
  • 4 plátky parmské šunky (není příliš výrazná, lze nahradit vepřovým uzeným bokem)
  • 4 hrubé plátky mozzarelly
  • 2 stroužky česneku
  • 8 lístků čerstvé bazalky
Omáčka
  • 3 střední rajčata
  • 450 ml rajčatového pyré
  • ½ paličky česneku
  • cukr podle potřeby
  • malá cibule
  • olivový olej
  • sůl, pepř



Postup
Kuřecí prsa si v hrubší části nakrojíme a rozložíme, abychom vytvořili zhruba stejně tlustý plátek masa. Každé prso osolíme a opepříme z obou stran. Na každý rozetřeme trochu česneku, přidáme plátek šunky, plátek sýra a 2 lístky bazalky. Plátek zabalíme a zavážeme provázkem. Roládu lehce potřeme olejem a grilujeme na ohni nebo v troubě. V troubě při 180°C to trvá zhruba hodinu.
Podáváme s bramborovou kaší nebo pečivem a rajčatovou omáčkou, kterou si připravíme následovně.
Na horkou pánev nalijeme trošku oleje a vložíme do něj celou polovinu hlavičky česneku. Česnek nám olej navoní, ale na konci vaření ho vyjmeme z omáčky. Dále přidáme na velmi jemno nakrájenou cibuli a chvíli restujeme. Rajčata zbavíme slupky a semínek a nakrájíme na malé kousky, které následně vložíme do pánve k cibuli a česneku. Zalijeme rajčatovým pyré a dusíme. Osolíme, opepříme a pokud je omáčka příliš kyselá špetkou cukru dosladíme. Vyndáme česnek, můžeme přidat natrhanou čerstvou bazalku a podáváme.
 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama