Quesadillas

28. října 2011 v 12:04 | klarka91 |  Slané dobroty

Potřebujeme
  • tortilly - pšeničné placky
  • frijoles negros refritos - jakási fazolová "pasta" (sehnátí např. v Tescu, v modré plechovce, najdete jí u konzerv)
Variace - tipy čím se dají quesadillas plnit, fantazii se meze nekladou
  • Maso (zdroj bílkovin) - šunka, kuřecí maso, tuňák, krevety
  • Sýry (chutná výborně, rozteče se) - cheddar, eidam, niva, hermelín
  • Zelenina - rajčata, olivy, sušená rajčata, ledový salát
  • Ostatní - cibule, vařená vejce a zbytky, co dům dal, dle chuti

Postup
Půlku placky pomažeme frijoles a klademe ingredience dle toho, co nám chutná. Navrh je dobré dát sýr, který se pěkně rozteče. Placku přeložíme nepomazanou půlkou a dáme jí dáme na pánev (vespod bude půlka s frijoles). Ohříváme na mírném plameni z obou stran než placka mírně zezlátne. Nakonec rozkrájíme na menší kousky - quesadillas se jedí rukou. Rychlé, moc dobré a variačně velmi různorodé :D Na obrázku je tuňáková varianta (frijoles, tuňák, cibule, uzený eidam).
 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Alis Alis | Web | 28. října 2011 v 18:05 | Reagovat

Vypadá to dobře!!!

2 MsLucylley MsLucylley | Web | 31. října 2011 v 19:10 | Reagovat

No, tak to musím zkusit :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama