Parma v solné krustě s bylinkovými brambory a salátem s francouzským dresinkem

29. prosince 2011 v 13:36 | tmobilek |  Ryby

Potřebujeme
  • 400g brambor (malých neoloupaných)
  • 500g parmy (2 ks)
  • olivový olej
  • citronová kůra
  • tymián, oregano (nejlépe čerstvé)
  • 1,5-2 kg soli
  • 2 hrsti mouky
  • trochu vody
  • sůl, pepř
Salát
  • mix listových salátů
  • cherry rajčátka
  • olivový olej
  • šťáva z citronu
  • cukr
  • 1-2 kl hořčice (dijonské)
  • sůl, pepř

Postup
Nejdříve si připravíme rybu a to následujícím způsobem. Ryby zbavíme šupin a
očistíme je. Pak si připravíme směs z citronové kůry, soli, pepře, tymiánu a
oregana, trochy olivového oleje a naplníme jí rybu. Ryba musí mít kůži a
nejlépe
neporušenou, aby se k masu nedostala důl zvenčí. Dvě kila soli smícháme s
moukou
a vodou a vytvoříme jakoby těstíčko. Polovinu hmoty dáme na plech (zapékací
mísy) vložíme rybu a zasypeme zbytkem solné směsi. Pečeme při teplotě 180°C
20-30min. Necháme chvíli zchladnout a pak solnou krustu rozbijeme a opatrně
rybu
zbavíme kůže a maso vybereme.

Z citronové šťávy, olivového oleje, cukru, soli, pepře, hořčice připravíme
dresink na salát. Smícháme rajčátka se mixem salátů a prolijeme zálivkou.

Brambory důkladně očistíme a dáme vařit do osolené vody. Když jsou téměř
hotové,
vyskládáme je na plech a dopečeme. Pokud nemáme k dispozici troubu, můžeme je
dovařit ve vodě. Uvařené/upečené brambory vložíme do mísy, pokapeme trochou
olivového oleje a ovoníme tymiánem a oreganem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Angelik Angelik | 31. prosince 2011 v 10:07 | Reagovat

to masicko vypada krasne! jak parma chutna?

2 Tmobilek Tmobilek | 1. ledna 2012 v 11:18 | Reagovat

Hlavně pro mě je fajn, že neobsahuje moc kostí, jen ty velké hřbetní. Jinak chutná..ehm, asi bych to přirovnala k pstuhovi, možná trochu jemnější maso, ale ne zas tak jako kapr, asi tak :-D Ale je opravdu dobrá a stojí za to ji vyzkoušet.

3 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:30 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama