Jablkovo-škoricový drobenkový koláč

8. ledna 2012 v 19:50 | Yukiki |  Dezerty a moučníky
Potřebujeme
  • 3 stredne veľké jablká (cca 500g)
  • 2 PL hnedého cukru
  • 4 PL citronovej šťavy (cca 1 stredný citrón)
  • 350g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 180g mäkkého masla
  • 150g kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • 180ml mlieka
škoricová drobenka
  • 150g polohrubej múky
  • 100g hnedého cukru
  • 1 PL mletej škorice
  • 6 PL masla
  • 100g nasekaných vlašských orechov

Postup
Formu na koláč (so stranou cca 23 cm) vymažeme maslom a vyložíme papierom na pečenie. Jablka olúpeme a zbavíme stredu, nakrájame na plátky a cca 10 minút podusíme v hrnci s citrónovou šťavou a hnedým cukrom. Šťavu scedíme.
Maslo a cukor vyšľaháme na jemný krém a pridáme vajíčka. Múku preosejeme s prdopečom a soľou a postupne pridávame k maslu spoločne s mliekom. 2/3 cesta dáme na plech, jablká porozkladáme navrch a prikryjeme zvyšným cestom. Posypeme drobenkou pripravenou z uvedených ingrediencií a orechmi a pečieme v rozohriatej rúre na 180 C 40-50 minút. Nechajte úplne vychladnúť pred vybraním z formy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jitule Jitule | Web | 11. ledna 2012 v 14:58 | Reagovat

Mňam to vypadá fantasticky, určitě to někdy vyzkouším :)

Můžu poprosit o vyplnění dotazníku, slouží mi jako podklad pro mou bakalářskou práci. Díky
http://login.oursurvey.biz/3306

2 vestec vestec | Web | 13. ledna 2012 v 4:30 | Reagovat

Dobry clanek, hezky blog, podivas se na muj webik?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama