Ananasovo-zázvorová buchta

3. února 2012 v 13:02 | Yukiki |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme
  • 225g polohr. múky
  • 2 kl prášku do pečiva
  • 1 kl mletého zázvoru
  • štipka soli
  • 125g masla
  • 200g kryšt. cukru
  • 2 vajcia
  • 80g strúhaného kokosu
  • 125g konzervovaného ananásu aj so šťavou (na malé kúsky)
  • kúsky kandovaného zázvoru na ozdobenie
poleva:
  • 2 PL masla
  • 225g práškový cukor
  • 1 kl mletého zázvoru
  • 4 PL ananasovej šťavy

Postup
Recept je na kruhovú formu o premere 26 cm (ideálne je použiť otváraciu).
Maslo a cukor vyšlaháme do krému, pridáme vajíčka a ešte chvíľu šlaháme. Pridáme preosiatu múku s prdopečom a soľou a zázvorom, potom ananás aj so šťavou a kokos. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do vymastenej a papierom vyloženej formy a dáme piecť do vopred rozohriatej trúby na 170 stupňov na cca 40-45 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť aspoň 10-15 minút, vyberieme z formy a necháme vychladnúť úplne. Potom potrieme polevou - v malej miske rozmiešame maslo a cukor a zázvor., Pridávame šťavu podľa potreby, aby vznikla hladká poleva, ktorou potrieme koláč. Nakoniec dozdobíme kandovaným zázvorom.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gajsihy Gajsihy | 3. února 2012 v 16:34 | Reagovat

to vypada naprosto nadherne, hned bych se zakousla :)

2 enferre enferre | 4. února 2012 v 15:48 | Reagovat

Ojé! Miluju ananas i zázvor, musím vyzkoušet!:-)

3 enferre enferre | 4. února 2012 v 15:49 | Reagovat

Půjde to i z čerstvého?

4 Maruru Maruru | 14. února 2012 v 14:36 | Reagovat

nádhera! Mňam,hned v sobotu vyzkouším :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama