Celozrnný chléb se sójovým mlékem

25. února 2012 v 12:23 | Veronika

Potřebujeme
  • 150g pšeničné cz mouky jemně mleté
  • 150g žitné cz mouky jemně mleté
  • hrst slunečnicových semínke
  • lžíce lněných semínek
  • 2 dcl teplejšího sójového mléka (nebo kravského, případně vody)
  • panák mléka na kvásek
  • půl droždí
  • lžička cukru
  • koření podle chuti (sůl, majoránka, oregano
Postup

Smícháme panáka mléka, cukr a půl droždí, dáme nabýt do tepla (třeba do otevřené trouby puštěné na 50°C). Mezitím smícháme mouku, semínka a koření, po čtvrt hodině kvásek a postupně přidáváme sójové mléko (podle potřeby, hlavně ho nelijte hned celé). Nejdřív mícháme lžící, když se nám těsto zdá "splácatelné", tak rukama. Vytvarujeme chleba - měl by být pevný, ale trochu vlhčí - jinak pěkně nenakyne. Necháme v teple pod utěrkou asi hodinu (zase je dobré dát ho do otevřené trouby na 50°C). Pečeme asi 15 minut na co nejvyšší teplotu, tak 250°C a pak ztlumíme na 150-170°C a dopékáme tak 25 minut.

Recept je inspirovaný kořeněným chlebem od Dewory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 revizorka revizorka | 25. února 2012 v 13:15 | Reagovat

nom nom <3 já dělala skoro stejně, jen jsem přidala 3 pl octa a mouka byla 1/2 žitná celozrnná jemně mletá a 1/2 špaldová celozrnná jemně mletá. a taky dobré:)

2 angelik angelik | 25. února 2012 v 19:14 | Reagovat

skoda,ze nam nefunguje pekarna,tohle by stalo za vyzkouseni

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama