Rýžový pudink

19. února 2012 v 15:08 | klarka91 |  Nepečené dezerty


Potřebujeme
  • rýže co zbyla od oběda
  • 0,5 litru mléka
  • 1 vanilkový pudink v prášku
  • třtinový cukr, skořice
  • ořechy (lískové, vlašské, mandle...)
  • mražené ovoce (černý rybíz, maliny, ostružiny...)

Postup
Nápad jak zužitkovat zbytky od oběda - proč si třeba po číně s rýží nedat báječný rýžový dezert?
Uvařenou rýži, která nám zbyla od oběda, uvaříme stejným postupem, jaký je návod na obalu od sáčku na pudink - povařit v mléce s pudinkovým práškem. Je v podstatě jedno, kolik rýže zbyde - buď bude pudink více, nebo naopak méně rýžový :) Přidejte třtinový cukr a skořici dle chuti a povařte, před koncem dosypte ještě ořechy a mražené ovoce. Velice dobré je to teplé, ale i po ztuhnutí a vychlazení :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

2 charlie charlie | 19. února 2012 v 21:22 | Reagovat

vůbec by mě tam nenapadlo uvařit tu rýži s pudinkem, dávala jsem ji vždy jen do mléka. určitě to zkusím.:)

3 klarka91 klarka91 | 20. února 2012 v 5:46 | Reagovat

no já jí měla od oběda uvařenou ve vodě, byla k číně a nevěděla jsem co pak s ní :D

4 motivovana motivovana | Web | 22. února 2012 v 11:32 | Reagovat

Ahojky, můžu si půjčit pár tvých receptů na svůj blog? Zdroj uvedu!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama