Veganský "tvarohový" koláč z tofu

9. února 2012 v 19:37 | Ally17 |  Dezerty a moučníky

Potřebujeme
  • 1 a půl hrnku celozrnné pšeničné mouky
  • 3/4 hrnku cukru
  • vanilkový cukr
  • kypřící prášek
  • 1 hrnek sójového mléka natural
  • půl hrnku oleje
  • 150g sójového jogurtu natural
  • cca 100g tofu natural
  • kešu oříšky (možnost nahradit jiným druhem nebo vynechat)
  • Smeta-fix (ztužovač šlehačky)



Postup
Smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a kypřící prášek. Poté přidáme olej a sójové mléko. Vzniklé těsto nalijeme do vymazané formy a pečeme přibližně 20 minut na 200°C.
Následně připravíme "tvaroh". Rozmixujeme (zcela na kaši, vhodné je požití ponorného mixéru) oříšky a tofu, smícháme s jogurtem. Přisladíme dle chuti a přidáme balíček Smeta-fix pro ztuhnutí.
Vzniklým tvarohem potřeme vychladlý koláč a poklademe ovocem podle chuti (na obrázku jsou kompotované borůvky).








 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 14. února 2012 v 7:51 | Reagovat

taky mam rada tofu kolace,tento vypada moc hezky

2 Maruru Maruru | 14. února 2012 v 14:35 | Reagovat

Tak to vypadá opravdu lákavě!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama