Bulgur zapečený s robi masem

29. března 2012 v 21:41 | Angelik15

Potřebujeme (4 porce)
  • 1 robi maso (popřípadě 500g kuřecí maso, 400 g šmakoun nebo tofu)
  • 200g bulguru (dobrá je také varianta s kuskusem)
  • sojovka
  • mletá paprika, oregáno
  • sůl, pepř
  • 3 vejce
  • rozmarýn
  • 1 brokolice
  • 6 stroužků česneku
  • 2 cibule
  • lžíce oleje

Postup
Nejprve si připravíme robi maso - nakrájíme ho na malé kostky, dáme do mísy spolu se lžící oleje, červenou paprikou, sójovkou, solí a pepřem a necháme alespoň 30min marinovat v lednici. Bulgur zalijeme 700ml vody, přidáme sůl a 2 bobkové listy a vaříme do doby, než se vypaří všechna voda, ne déle než 20 minut. Poté ho scedíme, vyjmeme bobkové listy a dáme do velké mísy. Zvlášť si uvaříme 1 brokolici. K bulguru přidáme nadrobno nakrájenou cibuli spolu s utřeným česnekem a nadrobno nakrájenou brokolicí. Poté přidáme předchystané robi maso, 3 žloutky, rozmarýn, pepř, eventuelně sůl a červenou mletou papriku. Vše promícháme. Na závěr do nákypu zapracujeme sníh ze 3 bílků. Střední pekáček si vyložíme pečícím papírem a nákyp na něj rovnoměrně rozetřeme. Povrch ještě poprášíme oregánem a mletou paprikou. Pečeme při 190°C cca 35 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo červenou řepou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 angelik angelik | 29. března 2012 v 21:44 | Reagovat

pro upresneni,tim jednim robi masem myslim jedno baleni

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama