Kuřecí stehna s vůní Španělska

14. března 2012 v 13:53 | Zahadna.neznama |  Drůbeží maso

Potřebujeme (3 porce)
  • 3 kuřecí stehna/6 kuřecích paliček
  • 1 konzerva krájených loupaných rajčat
  • 1 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 80g oliv (můžou být i plněné česnekem, paprikovou pastou atp.)
  • 1 chorizo klobása (kolem 130g)
  • olivový olej
  • sůl, pepř, sladká paprika, pát lístků čerstvé bazalky

Postup
Kuřecí stehna omyjeme, osušíme a okořeníme solí, pepřem a sladkou paprikou. Opečeme na oleji, aby se maso zatáhlo. Na výpeku krátce opečeme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvíli přihodíme na plátky posekaný česnek a na kolečka nakrájenou klobásku. Krátce společně opečeme a přidáme konzervu rajčat a na jemno pokrájenou bazalku a necháme minutku povařit. Do pekáčku naskládáme kuřecí maso a zalijeme rajčatovou směsí. Přisypeme olivy a zakryté pečeme v troubě na 190°C cca 45 minut. Podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama